Je kleding laten reinigen

Je kleding laten reinigen door een stomerij zou een betere optie zijn dan ze thuis in de wasmachine gooien, wanneer ze belangrijke of dure kleding zijn. Tegenwoordig heb je bijna overal stomerijen waar je terecht kan voor een professionele reiniging. Je kunt bij een stomerij terecht wanneer je een hebt op je kleding en het moeilijk verwijderd kan worden in de wasmachine. Bij een stomerij kun je je galajurk wassen, bruidskleding, kostuum, overhemden, bedrijfskleding, donsjacks, colberts, pantalons en wollen jassen. Je hebt ook soms kleding die je niet in de wasmachine mag wassen, dan is het wel handig om naar een stomerij te brengen. Een stomerij is goedkoop wanneer je zeker weet dat je dure of belangrijke kleding niet beschadigd worden. Een normale levertijd is drie werkdagen, voor sommige artikelen is dat wat langer omdat een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. In deze blog lees je meer over wat voor voordelen je allemaal hebt bij het reinigen van je kleding door een stomerij. 

kleding laten reinigen

Voordelen

Een stomerij heeft verschillende voordelen. Je kleding laten reinigen zorgt ervoor dat ze grondig en vakkundig gereinigd worden. Daarnaast worden de vlekken, vuil en geuren verwijderd. Bovendien heb je ook helemaal geen last van krimp of vormverlies. Wat ook nog belangrijk is, is dat je je kleding weer al nieuw zijn. Daarnaast heb je ook een langere levensduur van je kleding en kun je dus jaren dragen. Stel je hebt bedrijfskleding die je weer helemaal schoon wilt krijgen, zodat de werknemers er netjes uitzien tijdens werk? Dan is langs een stomerij gaan wel een slimme keuze. Voor zulke kleding is het ook belangrijk om zorgvuldig worden gewassen, gereinigd, gestoomd en weer teruggebracht. Ook hebben stomerijen de capaciteit om grote items te reinigen, denk aan: tapijten, gordijnen of dekbedden. Een stomerij is ook handig wanneer met spoed je kleding weer nodig hebt om te dragen. Daarnaast kun je je kleding zelf ophalen nadat ze gereinigd zijn of je laat ze zelf bezorgen naar je adres. 

Hoe vaak naar de stomerij?

Breng je kleding naar een stomerij wanneer het echt nodig is, te vaak je kleding reinigen kan ervoor zorgen dat je kleding iets beschadigd worden. Het is aangeraden om maximaal drie tot vier keer per jaar je je kleding laat reinigen voor kleding die niet vaak gereinigd hoeven te worden. Een jeans kan bijvoorbeeld wel een keer gereinigd worden per twee weken. Het is dus belangrijk om te kijken wat voor soort kleding je wilt reinigen. 

Meer informatie

Weet je niet zeker of je kleding niet in de wasmachine mogen? Dan kun je op Google zoeken en zo kom je achter. Ook kun je een stomerij bellen of langsgaan om te kijken of ze een reiniging nodig hebben.